"ISPISALA BIH DETE IZ VRTIĆA U KOJEM RADI TAKVA KAO TI": Srpska vaspitačica iznela BIZARAN STAV, mreže gore
Vrtić, Foto: Petar Aleksić

mišljenje roditelja podeljeno

"ISPISALA BIH DETE IZ VRTIĆA U KOJEM RADI TAKVA KAO TI": Srpska vaspitačica iznela BIZARAN STAV, mreže gore

Vaspitačica iz Srbije jasno stavila do znanja roditeljima da će deci oblačiti odeću naopačke jer je takva spakovana u rancu

Objavljeno:

Koje su stvarne obaveze vaspitača u vrtićima a koje roditelja i ko se u ovom odnosu više, kako su Srbi rekli "prenemaže" pitanje je koje se nedavno pokrenulo i izazvalo pravi haos na društvenim mrežama.

Navodeći da vaspitači nisu plaćeni za to da rezervnu odeću za decu, koju su roditelji spakovali naopačke okreću pa tek oblače mališanima, vaspitačica iz Beograda koja se na Iks platformi potpisuje kao "Vila bez krila" podržala je stav druge vaspitačice u Srbiji koja je jasno stavila do znanja šta će sa takvom odećom ubuduće raditi.

"Carica vaspitačica koja ne radi u beogradskom vrticu, pustila je poruku roditeljima u grupi da će deci biti obučena odeća onako kako su je spakovali. Ovde, u Beogradu, odmah bi zahtevali roditeljski sa rukovodiocem da se žale na vaspitačicu.

Neki kažu prenemaganje, ali bre, pa vi ne možete na kraj sa jednim da izađete! Ako je u dečijem rancu spakovana rezervna odeća naopačke okrenuta, zašto je vaspitač tako naopaku ne bi detetu i obukao? Jer ako je roditeljima teško da spakuju lepo jedno dete, zašto bi vaspitaču bilo lako da obrće sa njih 18,20,25...? I ne, nije zato plaćen i nije mu to posao", napisala je ona.

"Je l' vaspitačica princeza?"

Prvo su se javili oni koji su smatrali da iza ovakvog stava vaspitačice stoji prenemaganje i izbegavanje stvarnih poslovnih obaveza.

"Iako mislim da roditelji treba da spakuju dete kako valja, ispisala bih svoje dete iz vrtića gde se vaspitačica izjašnjava da 'za to nije plaćena'. Ko zna zašta još veruje da nije plaćena", "Svako ko podržava to neka zna da taj posao nije za njega", "Jao, ako nema tri sekunde vremena da okrene lepo onda neka obuče tako kako je spakovano. Pro*eravanje", "Ne razumem u čemu je problem? Je l' vaspitačica princeza? Kod mene u firmi doktorima nauka nije ispod časti da koriste metlu kad je potrebno, ne čekaju čistačice", pisali su oni koji su smatrali da stav neimenovane vaspitačice nije OK.

"Ja tome učim decu, kad već roditelji nisu"

Opet, neki su u potpunosti podržali ovu odluku.

"U pravu si. Prva sam koja je to radila, jer tako peglam veš, pakujem... sreća pa mi je suprug skrenuo pažnju na to, zaista nisam razmišljala... Elem, ne radim to više, evo čak ni sa ovim najmlađim. Pri pakovanju u ranac izvrnem sve obavezno", "Slažem se, nije mu to posao, ipak ja kao vaspitač, potrudio bih se decu da naučim tome, kad već roditelji nisu u stanju", "Podržavam u potpunosti", glasili su njihovi komentari ispod objave.

Bonus video:

00:08

Majka objavila snimak kako vaspitačica sklanja dečaka s Daunom sa pozornice

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.